”När jag började hos Helena trodde jag att jag hade någorlunda koll på min röst – jag har ändå sjungit och stått på scen sedan jag var tonåring – men jag upptäckte snabbt att de vokala områden jag tidigare undvikit för att jag tänkt att “det där kan inte jag sjunga, eller den där genren är inte jag” visade sig vara felaktiga uppfattningar baserade på att jag inte visste hur min röst skulle användas i de sammanhangen.

Det är inte bara jag som har märkt hur min röst utvecklats och blivit fylligare, rikare och starkare sedan jag börjat hos Helena, utan jag får de kommentarerna från många omkring mig; både professionella och människor i min bekantskapskrets. Jag förstår äntligen – kanske för första gången – hur min röst och min kropp fungerar, varför jag inte har “kunnat” sjunga vissa saker förut (och nu kan det!) och har därigenom ökat inte bara mitt sceniska självförtroende utan min grundläggande förståelse och ödmjukhet inför min egen kapacitet och vad som behövs för att hålla utvecklingen igång.

Som lärare är Helena lyhörd, orädd, insiktsfull och har en oerhört stor kunskap om kroppen och rösten som hon kan lära ut på ett förståeligt och enkelt sätt. Dessutom är hon en av dessa unika lärare som faktiskt älskar att se (och höra) sina elever utvecklas och frodas, till skillnad från andra jag träffat på som någonstans känner sig hotade av sina elevers potential. Helena får en att växa som människa och som sångerska och är därtill en underbar person med stor värme och humor som jag älskar att gå till. Även dagar då jag känt mig stressad och trött i största allmänhet. När jag kommit till Helena har jag skuttat från lektionen med ny livskraft och energi!”

Erika Dittmer, artist,  www.erikadittmer.com